• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

En tupakoinut ennen kannabiksen aloittamista, mutta sekoitin tupakkaa kannabiksen sekaan ja jäin lopulta koukkuun tupakkaan.

Olen astmaatikko, joten tupakan polttaminen oli todella typerää. Poltin noin 15 vuotta suunnilleen askillisen tupakkaa päivässä. Yritin lopettaa ja vähentää monta kertaa. Purkalla ja sähkötupakalla, mutta niillähän ei pääse toki pääse nikotiinista eroon. Aina kun sain lisää kannabista niin sekoitin siihen taas tupakkaa ja koukku jatkui. 38-vuotiaana minulla todettiin keuhkoahtauma. Jos jatkaisin tupakointia samaan malliin, niin 7 vuoden päästä olisin kuulemma happipullojen varassa eikä näkymiä elää yli 50-vuotiaaksi kuulemma ollut. Samana päivänä poltin viimeisen tupakkani ja ostin crafty-kannabisvaporisaattorin. Sekään ei toki täysin pidä keuhkoja puhtaana mutta on toki aivan muuta kuin tupakointi. Enää ei ollut mitään syytä polttaa tupakkaa tai käyttää nikotiinia.

Minulle on kannabis sopinut todella hyvin. Mukavaa kun se toimii aina samalla tavalla, eikä annostusta tarvitse muuttaa tai kasvattaa. Vapolla ei ole minulle ikinä tullut mitään övereitäkään. Ne ei oo kovin kivoja. Pitkään ja usein kun käyttää niin alkaa vähän olla tylsää silloin kun ei ole pilvessä. Ja vajaan viikon verran näen aika eläväisiä painajaisia.

Kavereilla ei ole suuremmin ollut ongelmia kannabiksen kanssa. Joillekin se on sopinut paremmin kuin toisille. Yhdellä kaverilla tuli psykoosi, kun oli poltellut monta vuotta todella paljon hasista. Mitä lie siinä seassa ollut? Ei mitään terveellistä luultavasti ainakaan. Viime vuosina myyty spreijattu kukka on myös ollut todella ikävä lieveilmiö.

Muutama kaveri on jäänyt ratissa kiinni kannabiksesta. Kumpikaan ei ollut polttanut edes samana päivänä, eli ei ollut toki pilvessä, mutta silloin sitä ei vielä tutkittu niin tarkkaan. Pitkään joutuivat käymään testeissä vielä kortin saatuaankin. Saatettiin soittaa milloin vain ja käskeä testeihin heti. Oli töissä tai vapaalla.

Työpaikan kautta olen itsekin muutaman kerran joutunut testeihin, mutta ne eivät ole johtaneet onneksi mihinkään ikävään vaikka on positiivisiakin tuloksia tullut.

Minulla ja vaimollani on kolme poikalasta, joista vanhin 14-vuotias. Eivätkä ole kait kokeilleet mitään päihdettä. Eipä kait kannabista ennen 16v kannata ainakaan ruveta päivittäin käyttämäänkään.

-Hannu 44v.-