• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Olen keski-ikäinen mies, jolla terveyden kanssa lukuisia ja pahoja haasteita. En voi yksilöidä tähän koska lista voisi identifioida minut.


Tilannetta on usean vuoden ajan pyritty parantamaan – toistakymmentä lääkäriä sekä lukuisia terveydenhuollon ammattilaisia on ollut mukana ratkomassa tilannetta. BigPharma puolelta apua ei löydy, päinvastoin – Olen saanut elämänlaatua todella pahasti heikentävän PYSYVÄN haitan määritystä lääkityksestä. Tämän lisäksi määrätty bigpharma lääkitys on myös laukaissut erittäin vaarallisen haittavaikutuksen, josta kuitenkin selvisin (haitta poistui kun lääkitykseen tauko, lääkitys katkaistiin tuosta syystä) Nykyisellään minulla on BigPharma lääkitys päällä. Lääkityksen apu on marginaalinen.


Ulkomailla tilanteeni on käyty läpi lääkärin kanssa ja kannabis on todettu päteväksi lääkitykseksi (resepti). Suomessa Fimea on uhannut kannabista määränneitä lääkäreitä lääkäriluvan menettämisellä josta syystä lääkekannabis reseptin saaminen Suomessa on lähinnä teoreettinen mahdollisuus.


Minulle ja asiaan perehtyneelle lääkärille, kannabis on lääke muiden joukossa. Merkittävä ero on että kannabiksen haittavaikutukset ovat merkittävästi vähäisempiä sekä lievempiä kuin vastaavien BigPharma lääkkeiden. Kannabis parantaa elämänlaatuani sekä lisää toimintakykyäni merkittävästi.


Huomioitavaa on että ’kannabis’ termi on luokkatermi suurelle joukolle lajikkeita joiden vaikutukset eroavat toisistaan. Lääkinnällisten vaikutusten ero on rinnastettavissa pitsojen makuskaalaan. Tällä tarkoitan että ’kaikki kannabis on samaa’ on yhtä mieletön lausuma kuin että ’kaikki pizzat maistuvat samalle’. Joku tykkää pitsasta no.1 ja toinen ei voi sietää sitä. Samoin toiselle kannabis no.2 antaa avun vaivaan x ja toiselle siitä ei ole mitään apua vaivaan y.


Tämä ero lajikkeiden välillä on merkittävä syy miksi niin moni raportoi löytäneensä apua niin moneen eri vaivaan. Jokainen on varmasti joutunut kokeilemaan useita lajikkeita, ennenkuin ovat löytäneet itselleen sopivan.

Suurin riski täysikäiselle käyttäjälle ilman altistumaa psykoosin laukeamiselle on juridiset seuraamukset kannabiksen käytöstä. Nämä juridiset seuraamukset stressaavat minua paljon mutta vaihtoehdot ovat vieläkin huonompia.

2000 päivää ilman kivutonta päivää