• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Pitkään mietin uskallanko tätä lähettää, mutta lähetänpä kuitenkin.
Olen 21-vuotias nuori nainen. Ekan kerran kokeilin kannabista alaikäisenä, jonka jälkeen satunnainen käyttö jatkui. Oli hauskaa, kunnes kerran poltin ja pyörryin, sillä en ollut syönyt. Silmä oli mustana ja en kehdannut kertoa kenellekään, vaikka syynä oli aliravitsemus. 

Oon sairastanut masennusta niin kauan kuin muistan, mulla on myös anoreksiataustaa. Oon kokeillut kaikkea mielialalääkkeistä rukoilemiseen (huom. en ole koskaan uskonut jumalaan). Aloin polttaa kannabista useammin, ja huomasin painoni nousseen 42 kilogrammasta 55 kilogrammaan. Ruokahaluni parani huomattavasti ja ymmärsin anoreksian vakavuuden. Hakeuduin hoitoon mutta ainoastaan kannabis sai minut syömään normaalisti. 

Masennukseenikin ainoastaan kannabis on auttanut. Kaikki, jotka tietää, kutsuu mua narkkariksi, mutta mulle on henkilökohtaisesti ihan sama mitä muut ajattelee, pääsin mä lukiostakin erittäin hyvillä arvosanoilla vaikka polttelin, eikä kukaan tiedä tästäkään. Mitä muut ei ymmärrä, on se, että oon ihan tavallinen nuori nainen, joka unelmoi pääsevänsä yliopistoon, unelmoin omasta perheestä ja ennen kaikkea unelmoin siitä, että tämä LÄÄKE dekriminalisoitaisiin. En voi tilanteelle mitään. Tahdon parantua. Ainoastaan kannabis on auttanut minua ajattelemaan positiivisemmin itsestäni sekä maailmasta, se auttaa mua nukkumaan yliajattelulta ja poistaa mustan mielen.

Kannabiksen ansiosta en ole tappanut itseäni. Itseinhoni on suurta, mutta minulla on taipumus terapeutille mennessä peittää tunteeni, ja olla kuin mitään ei olisi koskaan ollut. Siksi kukaan terapeuteista eikä psykologeista oikeasti pääse pääni sisälle. Kannabis auttaa minua purkamaan asioita, ja pystyn nykyisin itse käsittelemään todella hyvin menneisyyden traumoja. 

Toivon, että ihmiset oikeasti ymmärtäisi, kuinka vakavasta asiasta on kyse. Jättäkää ne 80-luvun vanhat uskomukset sinne 80-luvulle. Nyt on vuosi 2020 ja asioiden olisi parempi muuttua. Toivon, että nuoremmat kansanedustajat ja ministerit osaavat valita oikein, sillä tämä vaikuttaa myös heidän tulevaisuuteen pitkällä ajalla, toisin kuin noiden päättämässä olevien setämiesten jotka kohta kupsahtavat, eivätkä tule koskaan näkemään työnsä tulosta. NYT ON NUORTEN AIKA PÄÄTTÄÄ!

Tyttö, jonka kannabis pelasti