• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Tervetuloa tositarinoiden pariin

Viime kuukausien aikana on median välityksellä monille ehkä syntynyt kuva, että kannabiksen käyttö johtaa lähes vääjäämättä muihin huumeisiin  ja elämän suistumiseen raiteiltaan. Poliisitkin kertovat, kuinka kohtaavat huumeiden haittoja jatkuvasti.

Entä jos tämä onkin vain puoli totuutta? Onnettomia asioita elämässään kohdanneet ovat päätyneet kokeilemaan myös kannabista sen sijaan, että kannabis olisi ongelmien lähde.

Me KK2020-tiimissä tiesimme, että on lukuisia kannabiksen käyttäjiä, jotka elävät täysin normaalia elämää. Heitä ei useimmiten poliisi tapaa, eivätkä he aiheuta pahennusta kadulla. He ovat tavallisia ihmisiä, joiden ystävät ja suku yllättyisivät jos saisivat kuulla tästä harrastuksesta. Tiesimme myös, että on ihmisiä, jotka saavat kannabiksesta apua erilaisiin vaivoihin ja heidän on mietittävä, hakevatko helpotusta rikolliseksi leimautumisen pelossa.

Halusimme antaa äänen näille ihmisille. Kaikki tarinat ovat henkilöiden omia ja kampanja on saanut luvan niiden käyttöön ja julkaisuun. Suojellaksemme henkilöitä lain kohtuuttomilta seurauksilta, julkaisemme tarinat nimimerkeillä. KK2020-tiimi muistuttaa, että kokemukset ovat henkilökohtaisia. Emme suosittele kannabiksen käyttöä ja kehotamme olemaan yhteydessä terveydenhuoltoon, mikäli sinulla on jokin hoitoa vaativa tila tai sairaus. Erityisesti nuorten ei tule käyttää kannabista tai muitakaan päihteitä, sillä hermoston kehitys on yhä kesken. Halusimme vain, että nämä yleensä piilossa olevat ihmiset voivat kertoa tarinansa. Kannabiksen kanssa on ihan mahdollista elää aivan tavallista elämää.

 

VIIHDEKÄYTTÖ

LÄÄKEKÄYTTÖ

Oma kokemus

Ensimmäiset kokemukseni kannabiksesta olivat nuorena väärässä seurassa ja mielentilassa, tuli vain huono olo ja fiilis. Moneen vuoteen en siitä...

Ääni kuuluviin

Olen käyttänyt kannabista (polttaen) jo n. 3-4 vuotta ahdistukseen ja paniikkihäiriöön, koska lääkäriltä saadut lääkkeet eivät ole toimineet...

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)