• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Olen 38-vuotias kahden lapsen isä. Koulutukseltani olen agrologi ja opiskellut maaperätiedettä sekä agroekologiaa Helsingin yliopistossa.

Nuorena käytin päihteenä alkoholia ja kannabis ei silloin itselleni maistunut. 25-vuotiaana tutustuin kannabikseen, mihin ihastuin sen myönteisten vaikutusten vuoksi. Kannabis syrjäytti vähäisen alkoholinkäyttöni ja auttoi palautumaan kovista urheilusuorituksista sekä auttamaan keskittymään opiskeluihini.Nykyään olen työssä A-Killassa Sirkusohjaajana, päälajinani jonglööraus. Olen aina ollut kova urheilemaan ja kannabis ei ole haitannut jönglööraustani vaan pikemminkin auttanut keskittymään siihen paremmin.

Nyt tilanteeni on se, että sosiaaliviranomaiset saivat tietää kannabiksen käytöstä ja sijoittivat lapseni lastenkotiin vaikka lapseni haluaisivat asua luonani. Lapsillani menee koulu erinomaisesti ja ovat olleet terveinä ja kehittyneet muutenkin hyvin. Ensin lastensuojelusta todettiin, että jos annan negatiiviset seulat niin saisin nähdä lapsiani. Nyt olen antanut yli kuukauden negatiiviset seulat mutta, koska olen kannabismyönteinen niin lapsilla ei kuulemma ole turvallinen kasvuympäristö luonani.

Koen tilanteeni erittäin epäoikeudenmukaiseksi ja ihmisarvoa loukkaavana (pissatestit). En ole kokeillut ns. kovia huumeita ja apteekin lääkkeitä en ole sitten 90-luvun käyttänyt. Olen sitä mieltä, ettei kannabiskaan ole lääke kaikkeen, saati sovi kaikille.

Etenkin nuorille kehittyville aivoille kannabis voi olla haitallista. Mutta olen myös nähnyt ja itse kokenut sen auttavan moniin kipuihin ja nopeuttavan palautumista ja lisäävän keskittymistä. On kauhea vääryys, että markkinoilla on kipulääkkeitä, joihin voi oikeasti jäädä koukkuun. Itselläni oli viimeksi 7 kk päivittäinen käyttö ja lopetin kuin seinään kun sain tietää seuloista ja en kokenut mitään vieroitusoireita. Treenit ovat vähentyneet ja keskittyminen herpaantunut käytön lopettamisen johdosta, mikä mielestäni erittäin ikävää kun haluaisin kehittyä sirkuslajeissa.

-JH-