• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Olen varmasti hieman poikkeuksellinen kannabiksen käyttäjä siinä mielessä että aloitin pajauttelun vasta 25-vuotiaana ja se oli hyvin harkittu ja tietoinen päätös. Kiinnostuin noihin aikoihin kannabiksesta ja aloin mielenkiinnosta lukemaan tutkimustuloksista puolesta ja vastaan, kannabiksen historiasta ja erilaisista huumausainepolitiikoista sekä niiden vaikutuksista. Olin vähintäänkin ihmeissäni kun minulle selvisikin että kannabis ei olekaan mikään vaarallinen huume joka johtaa oikotietä turmioon. Sen sijaan se on erittäin monikäyttöinen kasvi jolla on paljon lääkinnällisiä hyötyjä, siitä voidaan tehdä mm. tekstiilejä, kankaita, köysiä, paperia, polttoainetta, maaleja, lakkoja, ruokaöljyä, proteiinia ja siitä on apua myös terapeuttisesti. 

Päädyin itse käyttämään kannabista luettuani sen hyödyistä. Itse olen saanut apua kannabiksesta ahdistukseen, masennusoireisiin, migreeniin ja mielialaa parantava vaikutus auttaa varsinkin pimeinä talvipäivinä. Se auttaa myös flunssaoireisiin. Esille haluan nostaa erityisesti kannabiksen terapeuttisen käytön. Itselläni oli hankala lapsuus ja oikeastaan teini-ikäisestä asti on tuntunut siltä että pitäisi käsitellä asioita mutta langanpäitä joista ottaa kiinni ei ole. Varsinkin Jack Herer -niminen lajike on auttanut minua löytämään niitä langanpäitä, käsittelemään asioita ja tekemään erittäin tärkeitä oivalluksia omasta elämästäni ja elämästä ylipäätään. Se antaa eri perspektiivin ajatteluun sillä ego ja sen tuomat, mahdollisesti haitalliset ajatusmallit eivät pääse jylläämään ja muokkaamaan ympäristöstä saatua informaatiota normaalisti. Kannabis on auttanut minua myös löytämään itseni ja luomaan yhteyden itseni kanssa. Objektiivinen, introspektiivinen ajattelu on huomattavasti helpompaa.

Kannabiksen käyttötapoja on monenlaisia perinteisen polttamisen sijaan. Höyrystäminen ja kannabisvoin käyttäminen leivonnassa tai ruoanlaitossa ovat terveyden kannalta parempia vaihtoehtoja.

Moni unohtaa kannabiskeskusteluissa kokonaan kannabiksen tehostekäytön. Pilvessä musiikki kuulostaa paremmalta, ruoka maistuu paremmalta ja parhaimmat yöunet nukun nautittuani hyvää indicaa. Päiväaktiviteetteihin ja sosiaalisiin tilanteisiin sativat antavat oman säväyksensä iloisuuden ja energisyyden merkeissä. Voidaankin todeta että kannabis auttaa nauttimaan elämästä ja se ei ole pahaksi kenellekkään. 

Kannabiksen kasvatus on erittäin mielenkiintoinen ja antoisa harrastus. Ei tarvitse arvailla mikähän lajike on kyseessä, kuinka vahvaa se on, onko ravinnejäämät huuhdeltu pois juuristosta, onko kukinnot säilytetty asianmukaisesti ja hygieenisesti oikeassa ilmankosteudessa jne. Kunpa Suomessakin kannabiksesta voitaisiin tehdä laillinen bisnes ja luoda uusia työpaikkoja alasta kiinnostuneille.

Kannabiksen ansiosta lopetin alkoholinkäytön. Nykyään pajauttelen aikalailla päivittäin, teen kahta työtä, elän sosiaalista elämää ja minulla menee hyvin. Siksipä tuntuukin niin absurdilta että kannabis on laiton päihde Suomessa. Nyt onkin kultainen tilaisuus ottaa faktat haltuun ja tehdä politiikkaa tieteen pohjalta mutuilun ja ennakkoluulojen sijaan. Kukin olkoon vapaa elämään elämäänsä omalla tavallaan kunhan ei aiheuta haittaa, vaaraa tai vahinkoa ympäristölleen.

-Mellow Man-