• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Alotin juopottelemaan 12-vuotiaana ku oli tosi vaikeeta kotona ku vanhemmat on alkoholisteja, eikä niitä tissutellaan rauhassa tyyppisiä, vaan puukot piti olla visusti tallella ja 112 valmiina. Muutin kotoa pois ylä-asteelle päästyäni ja ryyppääminen vain jatkui ja jatkui vuosia ja vuosia.
15-16 vuotta myöhemmin kun olen juonu pilalle; koulut, työpaikkoja, ihmissuhteita, terveyteni ja melkein huumorintajuni! Kunnes löysin kannabiksen johon tutustuin sitten rauhassa, muutaman kerran aiemmin kokeillu, mutta ku vahvaa on tavara ja toleranssit moiselle oli pienet niin ahdistavia kokemuksia tahtoivat olla.
Asuttiin silloisen tyttöystävän kanssa syrjemmällä maaseudulla joenvarrella erakoituneena ja siellä onnistui tutkiskella itseäni kannabiksen voimin sen verran, että elämä muuttui aivan täysin. Pystyin jättämään suurimman demonini taakseni, eli alkoholin. Joka roikkui selässäni 15 vuotta todella vahvana tekijänä elämässäni. Aloin juomaan ihan vain ykkösolutta seurana ja poltin kannabista rentoutuakseni. Kun sain alkoholin jätettyä, jäi tupakka ja alkoi juokseminen. En ollut koskaan ennen harrastanut juoksua tai edes pitänyt juoksemisesta, vaan silloin tuli pilvessä tarve lähteä juoksemaan ja nyt olenkin puolimaratonia varten harjoitellut.
Olen myös humalaisen elämäni varrella tuhonnut kroppaani jonkin verran, josta syystä minulla on hermokipuja joka päivä, joihin myös kannabis auttaa. Mielenterveysongelmista myös kärsivänä koen, että alkoholia pitäisi varotella ihmisille paljon enemmän kuin mitään muuta päihdettä, silti sitä pidetään hyvänä ja asiallisena aineena.
Järki käteen.
Alkoholin kanssa myös oli suuria ongelmia tunteiden hallitsemisen kanssa, kannabiksen kanssa osaan tutkia niitä tunteita, enkä vain toimia niiden alaisena. Kannabiksen ja alkoholin vertailu on kyllä typerintä hommaa, toinen on neurotoksiinia ja toinen on vain (tänä päivänä liian vahvaksi jalostettua minun mielestä) luonnontuotetta joka auttaa todella moneen eri asiaan. Ennemmin suosittelen kaikille CBD-öljyä kuin THC pitoisia tuotteita.

M