• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Itse käytän kannabista, koska se vaan on se mun oma juttu toisin kuin alkoholi, tupakka tai joku vahvempi aine. Sen että käyttääkö, ja mitä, pitäisi olla kunkin oma henkilökohtanen asia, koska muissakin asioissa ihmisillä on oikeus omaan kehoonsa.


Joku varmaan miettii että olenko sitten pajapäänä kannabiksesta riippuvainen? Ehkä olen, tai ehkä en? En osaa sanoa, mistä vaan miellyttävästä asiasta voi tulla riippuvaiseksi, eikä se aina tarkoita että automaattisesti olisi rappiolla. Tiedän suomalaisena monia jotka kittaavat kahvia pitkin vuorokautta ja jos he saavat päivän aikana normaalia vähemmän kahvia, vieroitusoireet voivat tulla esille (mm. keskittymisongelmissa tai jaksamisessa). Esim. Jotkut eivät omien sanojensa mukaan pysty aloittamaan päiväänsä ilman kahvia.


Se on elämäntapa yllättävän monille polttaa kannabista, samoin kuin monille suomalaisille juoda kahvia päivittäin. Onko kahvin juomisesta haittaa ulkopuolisille? En usko. Ei myöskään kannabiksen käyttämisellä. Kannabis on itselle kaikin puolin intohimo ja inspiraation lähde, en kokisi sitä oikeastaan maailmanloppuna vaikka olisinkin koukussa.


Jos olisin riippuvainen jostakin laittomasta aineesta, niin en näkisi mitään hyötyä hakeutua hoitoon, koska ongelmien tilalle tulisi lisää ongelmia, koska ilmeisesti vaitiolovelvollisuus ei päde näissä asioissa…? Mutta millä oikeudella alkoholistit, tupakoitsijat ja peliriippuvaiset saavat laadukasta apua ongelmiinsa, ILMAN LISÄONGELMIA?


Kun olin koulussa, niin minun aikaan koulujen päihdevalistukset oli ja on varmaan yhä varsinkin kannabiksen ja muiden psykedeelien osalta arviolta 90% pelkkää propagandaa ja valhetta, muistan kun koulussa sanottiin, että kannabis pelkästään pilaa koko elämän ja jos käyttää sitä, niin ei elä kolmekymppiseksi. Ja myös muita psykedeelejä kuvailtiin lähinnä sekopäiden huumeiksi. Vaikka kannabiksessa tai muissakaan psykedeeleillä EI ole yliannostuskuoleman riskiä.


Kun olin ekoja kertoja polttanut kannabista, niin yllätyin saadessani tietää, ettei kannabikseen ole kukaan kuollut. Sama kun valehtelisit lapsillesi, että joulupukki joka liikkuu lentävillä super-poroillaan on olemassa, myöhemmin ne tajuavat, että eipä taida olla. Sama juttu, kun uskotellaan ja väitetään, että kannabis on hengenvaarallista superhuumetta, joka ajaa ihmisen välittömästi hulluuden, kodittomuuden ja sairaalloisen riippuvuuden partaalle, ja sitä resuiset ja kodittomat ukot piikittää suoneen puistojen puskien seassa. Ja että jos käytät mitään psykedeeliä (edes kannabista), tulet varmasti kuorimaan narkomaanikaverisi hedelmäveitsellä, kun luulet häntä päärynäksi. Jos tämä luokitellaan päihdevalistukseksi, niin kyllä usko poliiseihin, sun muihin satusetiin ja satutäteihin on koetuksella.


Se onko kannabis ”porttihuume” on täysin tapauskohtainen juttu eikä mikään automaatio. Ja että se joskus voi toimia porttihuumeena on yllättävän useasti yhteiskunnan ja lainsäädännön vika. Entä sitten tätä maatamme hallitseva: kuningas Alkoholi? Olen kuullut, että humalassa olevat eksyvät esimerkiksi amfetamiinin ja ekstaasin pariin paljon todennäköisemmin, kuin kannabiksen käyttäjät.

Koska humalassa estot lähtee ja kynnys huomattavasti alenee kokeilemaan vahvojakin huumeita. Äskeisestä esimerkkinä ns. ”kännitupakoitsijat”, joita tupakointi kiinnostaa humalassa.


Yleisimmät ja ”parhaimmat” argumentit alkoholin puolesta on: ”mikä se semmonen suomalainen on, joka ei viinaa joisi” tai ”se kuuluu suomalaisuuteen”. Juuri se pyhä litku joka tappaa vuosittain satoja tuhansia käyttäjiä ja myös välillä ulkopuolisia aiheuttaessaan tappeluita, häiriköintiä ja muita rikoksia, sen nauttiminen on jollain tapaa hyväksyttävämpää.


Onko kukaan kuullut että pajapäät olisivat väkivaltaisia tai tehneet pelkän kannabiksen alaisena (todistetusti) henkirikoksia tai vaarantanut ulkopuolisia toiminnallaan tai aiheuttaneet häiriötä? Entä kuinka monen selvinpäin olevan mielestä savuissa oleva ihminen on OIKEASTI käytöksellään ja olemuksellaan humalaista uhkaavampi? Mutta mitkä asiat tekevät alkoholin käyttämisestä hyväksyttävämpää? Suomalaisuus ei itselle kelpaa vastaukseksi. Entä tupakka, se jota saa kaupan kassalta, se jolla ei ole minkäänlaisia terveyshyötyjä? Toisin kuin kannabiksella.


Tupakka vahingoittaa polttajaa itseä ja myös lähellä olevia, sekä ympäristöä ainakin runsaalla roskaamisella. Mikä tupakoinnissa on hyväksyttävämpää, kuin kannabiksen polttamisessa? Ja entä reseptilääkkeet, joita lääkärit tuputtavat jokaiseen ongelmaan? Nekö on ratkaisu kaikkiin ongelmiin? Eli pitää vain LÖYTÄÄ oikea lääkitys ja pelata eri lääkkeillä venäläistä rulettia? Itse jo olen löytänyt oikean lääkkeeni, mutta alkoholia ja kolmiolääkkeitä puoltava valtio ja yhteiskunta kieltää käyttämästä lääkettä jonka koen itselleni parhaaksi lääkkeeksi. Eikä tätä valtiota ilmeisesti kiinnosta kuinka paljon pystyn maksamaan veroja, kun en töihinkään pääse merkintöjen ja syrjimisen takia.


Kerran kun jäin kiinni, ajoin autoa ja olin edellisenä iltana polttanut kannabista. Poliisit pitivät useammalla partiolla ratsiaa tien lähettyvillä, ja perääni lähti valehtelematta 5-6 partiota. Ihan kuin olisin ollut joku iso ja vaarallinenkin rikollinen. Tekivät tikkaritestin ja ottivat kiinni sen perusteella että kehossani näkyi vielä sillä hetkellä kannabis. En ollut enää silloin päihtynyt, vaan täysin ajokykyinen, ajoin kuin kuka tahansa autoileva kansalainen. Oliko tämä reilua? Hyvästi ajokortti ja työllistymismahdollisuudet.


Minulle sanottiin mm. kaupunkini nuorisopalvelussa jonka pitäisi auttaa nuoria työllistymään, että lopeta huumeiden käyttö niin me autamme sinua löytämään töitä, kun kerroin rehellisesti, että käytän silloin tällöin kannabista. Miksi edes asun enää tässä maassa? Vastaus on että ei ole rahaa lähteä (ainakaan vielä) ulkomaille asumaan. Jos asiat eivät täällä muutu, niin kun saan tarpeeksi rahaa kasaan, pakkaan laukkuni ja lähden maailmalle elämään. Jonnekkin jossa minut nähdään ihmisenä, vaikka käytän kannabista, eikä likaisena elämänsä pilanneena narkkarina, jota saa syrjiä ja sortaa vapaasti. Saisin ehkä sieltä jostain töitäkin…

Valtion vihollinen