• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Lyhyt tarinani kertoo lainkuuliaisuudesta, kivusta ja vaivoista ja lopulta kannabiksesta.

Olen aina ollut hyvin huumevastainen. Työelämässä ollessani en voinut kuvitellakaan käyttäväni kannabista ja pidin sitä kovana huumeena. Tiesin kyllä jo kauan sitten kannabiksen auttavan moniin vaivoihin, mutta terveydenhuollon ammattilaisena en voinut sitä edes harkita. Monivaivaisena olin työterveyslääkärin ”tarkkailussa” eli terveydentilaani seurattiin monella tavalla, varsinkin laboratoriotestein.

Olen nuorena kokeillut kannabista, mutta kokeilu jäi siihen. Vasta myöhemmällä ja iällä vaivojen lisääntyessä, aloin ottaa asioista kunnolla selvää. Olin kuullut kannabiksen lääkinnällisestä potentiaalista ja tajusin, että omaan unettomuuteen, tuki -ja liikuntaelimien vaivoihin yms. saattaisi ko. kasvista olla apua, jopa astmaan.

Jäätyäni monisairaana eläkkeelle, mietin vaihtoehtoja kovalle kipu- ja unilääkitykselle. Ns. kovat lääkkeet heikensivät omaa elämänlaatua merkittävästi ja saatoin aamuisin leikata tokkurassa saksilla leipää illan unilääkkeiden jäljiltä. Kipulääkkeitä varten tarvitsin vatsansuojalääkkeitä, jotta vatsanväänteet  eivät pilanneet elämää. Monien lääkkeiden sivuvaikutuksiin hermostuneena päätin kokeilla kannabista.

Vaikka oloni olikin rikollinen heti ensimmäisen kannabis-ajatuksen jälkeen, päätin hankkia vaporisaattorin, mikä osoittautuikin hyväksi hankinnaksi. Sain järjestettyä itselleni ”kukkaa” ja heti aloitettuni ”hoidon”, sain jättää unilääkkeet pois. Moniin kipuihin kannabis on toiminut vähän viiveellä – ehkä n. pari viikkoa myöhemmin. Aamuisin olen nykyään hyvin levännyt ja enää ei tarvitse ontua kovissa kivuissa elämäänsä läpi.

Toivon todella kannabiksen dekriminalisointia. Maalaisjärjellä ajateltuna moni ihminen voi saada luontaisella tavalla helpotusta mitä moninaisimpiin vaivoihin. Kannabiksen hyödyt ovat aivan selvät ja sen kielto ei perustu järkeen, vaan poliittiseen päätökseen. On vedottu vanhoihin ja vääriin tietoihin ja koko maailma on herännyt asiaan. Toivottavasti Suomikin seuraa kehitystä ja päästää kukan bannista.

-Toinen jalka haudassa-