• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Oli kaunis lämmin kevätpäivä. Päätimme mennä kavereiden kanssa skeittaamaan, menin hakemaan ystävääni autoni kyytiin, olin ajaessa huomannut että auton pakoputki roikkui ja kolisi. Kun olimme vaihtamassa skeittailupaikkaa sanoin ystävälleni, ”kokeillaan miten paljon pakoputki heiluu!” Painoin nykien napakasti kaasua ja kuulimme että jotain putosi. Menimme katsomaan, mitä autolle kävi. Ystäväni huomasi että autostani oli pudonnu etuvetoakseli.

Siinä sitten oli ympärillä tuttuja kavereita jotka tulivat laittamaan akselin takaisin paikoilleen. Koitimme pysyykö akseli, mutta se putosi uudestaan, joten laitoimme auton parkkiin ja soitin isälleni autosta, hän lupasi tulla hakemaan auton kotiin. Minä ja kaverini jatkoimme skeittaamista ja sanoin ystävälleni jonka tiesin jo vuosia käyttäneen kannabista, että ”tänään voisin maistaa kannabista jos sopii?” Hän vastasi ”sopii.” Ystäväni oli aikaisemmin kysellyt minulta mielipidettäni kannabiksesta ja siitä että jos haluan niin voin hänen kanssa aina keskustella kannabiksesta ja mahdollisesti saada kokeilla.

Menimme tämän ystävän ja hänen tyttöystävän kanssa skeittiparkille skeittaamaan. Ystäväni ja hänen tyttöystävänsä polttivat jointista ja he passasivat minulle pienet imut. Otin ensin kaksi imaisua ja yhden lisää. He ja minä tiesin että on järkevää/suositeltavaa ottaa vähän ekalla kerralla. Sitten menin skeittaamaan, hetken päästä ystäväni kysyi minulta ”no miltä sul se oikeen tuntuu?” Vastasin ”noo vähän sellanen lämmin hyvä tunne ei mikään ihmeellinen vielä.” Myöhemmin kuvailin oloani lisää. Siinä oli helppo jäädä keskustelemaan. Kaverit sitä aina sanoivat että tulee paljon keskustelua porukassa polttelun jälkeen ja näin se on. Sanoin että ”minulla on samanlainen lämmin olo/tunne, ihan kuin olis vesipuistossa lapsena.” Ystävälläni nousi hymy korviin. Vähän myöhemmin ystäväni ja hänen tyttöystävänsä päättivät että lähdetään kauppaan ostamaan mässyy mässyihin. Illalla soitin isälleni joka tuli hakemaan minut. Hän ei tiennyt silloin että olin käyttänyt vähän kannabista, en myöskään kertonut vielä silloin.

Tuon ensimmäisen positiivisen kokeilun jälkeen pieni polttelu alkoi skeittiparkilla. Mikä säväytti ja vakuutti kasvin vaikutuksen minun elämääni positiiviseksi, oli se kun skeittailin ystäväni kanssa ja minun piti kopioida hänen tekemiä temppuja, joita en ikinä koskaan aikaisemmin ollut edes uskaltanut yrittää kokeilla. Mutta kannabiksen ansiosta sain todella paljon itseluottamusta. Niin onnistuin tempuissa ja opin TODELLA MONTA uutta temppua. Siitä asti olen huomannut että kannabis tekee ”minusta” itsetietoisemman, kannabiksen avulla kasvatan ”itseäni.”

Ainut asia joka minun kannabiksen kokeilun kynnystä nosti, oli kun olen lapsena ja vähän vanhempana kokenut rytmihäiriöitä, sekä ammattikoulun aikana lievää paniikkihäiriötä. Kun ensimmäistä kertaa sain paniikkikohtauksen kannabiksesta, niin halasin ystävääni paniikissa ja todella pilvessä. Olin polttanut ennemmän kuin aikaisemmin, niin se iski kovin. Ystäväni rauhoitteli minua ja katsoi syvälle silmiini ja sanoi ”se on vain kannabista, se ei tee sulle pahaa.” Sanoin ”tiedän mutta tosi kumma olo on” sitten menin nurmikolle makaamaan ja olo oli vapaa kuin pilven päällä. mutta se oli silloin epämukavaa, koska tunne oli uusi minulle ja hieman pelottava paniikin takia. Kului alle tunti ja pystyin huoletta nauttimaan ja toteamaan ”oon pilves”

Toinen voimakas ja pelottava paniikki tullut ensimmäisestä bongihitistä. Siitä huolimatta jatkoin skeittailua en antanut pelolle ns valtaa. Tajusin jälkeenpäin, että elämäni aikaset sydämentykytykset ja paniikkikohtaukset yms. ahdistukset olivat stressiperäisiä ja riippuvia tajuntani ”suuruudesta” elämääni. Minun sydäntä on tutkittu paljon, mutta tykytyksille ei oltu löydetty mitään vaikuttavaa tekijää. Tajusin sen tekijän itsestään. Näiden parin paniikkikohtauksen jälkeen kannabis näytti että ei ole mitään pelättävää ja että maailma on kaunis kunhan katsoo ja hengittää. Näin ovat sydänvaivani kadonneet kokonaan. Jos kannabiksen nauttiminen nykyään nostattaa pulssiani epämukavan korkeaksi niin pystyn laskemaan sen.

Itse en juuri pidä polttamisesta. Esimerkiksi, kun kotona poltin ensimmäistä kertaa jointtia yksin kun olin koirien kanssa iltalenkillä, niin poltin vain pienen osan siitä. En ole vielä itselle hankkinut vaporisaattori jolla höyrystää yrttiä, se sopisi minulle hyvin kun taustalla näen lääkinnälliset hyödyt ja terveellisemmän vaihtoehdon

2018 jouluna olin päättänyt kertoa kannabiksen käytöstäni ja valistaa perhettäni kannabiksesta. Pelasimme joulupäivänä perheen kesken lautapelejä. Mietin että miten toisin asian ulos heille. Kysyin pöydässä istuvilta ”tiiättekö mitään mihin joku ihminen ei oo kuollu?” Siskoni vastas ”lautapeleihin” totesin ”on varmaa niihinki joku kuollu”. Sisko oli ”no mihin?” Sanoin ”kannabikseen” sit kuulu eikö se oo joku ”huume?” Vastasin ”Suomessa joo.” Kerroin, että minä olen viime huhtikuusta asti poltellu vähän kannabista ja lopettanut alkoholin käytön. Sillä hetkellä kun avauduin asiasta pulssi oli melko korkealla ja viikolla olin stressannut asian kertomista hieman. Isäni ja äitini ottivat asian lempeästi ja asiallisesti, äiti kysyi minulta ”onko sulla ollu kipuja?” Mutta kun näytin dokumenttia mistä kannabiksesta puhuttiin ”marihuanasta” äiti sanoi ”marihuana se on huume” kerroin että ne ovat sama asia mutta täysin eri nimitys kasville. Dokumentin jälkeen perheelläni oli asiasta tietoa ja ymmärrystä ja seuraavana aamuna ilmapiiri oli parempi kuin koskaan.

Polttelen satunnaisesti 1-2 kertaa kuussa, pieniä määriä joista nautin huolella. Tässä hetkessä olen viimeksi polttanut/käyttänyt kannabista viimeksi 30.1.2020 tänään on 13.3.2020. Syy miksi en ole käyttänyt on se kun poliisi otti minut kiinni 2019 keväällä 0.3 grammasta kannabista ja minut määrättiin 100€ sakkoon, sekä joudun nyt hankkimaan lääkärinlausunnon poliisille, etten ole päihderiippuvainen, jotta saan pitää ajolupani. Olen tällä hetkellä päihdeseurannassa ja annan puhtaita seuloja 3kk ajan, kiitokset lääkärille ymmärtäväisyydestä kun puolitti seuranta-ajan. Muuten kannabis on esillä kun poliisi pysäyttää tai edes huomaa minut liikenteessä. He tulevat tekemään pika huumausainetestin välittömästi ja kyselemään, koska olen jäänyt kannabiksesta kiinni, josta seuraa VIELÄ ”HUUMAUSAINEEN HALLUSSAPITO sekä KÄYTTÖRIKOS” rekisteriin ja tietokantaan…

Mutta vielä joku päivä helpottaa. Tehdään muutos yhdessä. Rauhaa ja rakkautta kaikille.

-TaivaanrannanMaalari-