• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Minulla on diagnosoitu paranoidi skitsofrenia ja kroonistunut psykoosi. Ne on diagnosoitu 2009 eli yli kymmenen vuotta näillä sairauksilla tullut täyteen.

Mulla on pitänyt kokeilla herkästi sivuoireisiin reagoimisen takia yli 25 eri psykoosin estolääkitystä. Viimeksi kun mä olin sairaalassa todettiin, että markkinoilla ei ole enää uusia neuroleptisia lääkkeitä mitä kokeilla mun sairautta vastaan. Eli periaatteessa, kun seuraava psykoottisuus jakso taas pahenee ja tulee, mä olen selkä seinää vasten. Ellei lääkinnälliseen tarkoitukseen kasvatettua kannabista voitaisi kokeilla.

Lisäksi se että mä paljon mieluummin käyttäisin kasvipohjaista lääkitystä, kun laboratoriossa kehitettyä lääkitystä, joista mulla sivuoireina on tullut mm. kouristuksia, lääkekoukkuja, unettomuutta, hikoilua ja sydämentykytystä.

Mä haluan että voisin saada mahdollisuuden elää ilman psykoosia lopun elämän. Pelkäämättä että uusia lääkityksiä ei enää olisi. Haluan vapauden olosta, että mun pitää luottaa nykyisten lääkefirmojen uusiin lääkkeisiin, koska niistä on kokeiltu jo montaa. Monissa samat vaikuttavat aineet, ei toimi, joten uusia lääkeaineita esim. lääkekannabista olisi hyvä kokeilla.

Lisäksi mä tiedän että kannabikseen liitetään psykoosi herkille iso kielto, koska se ”aiheuttaa herkemmin psykoosia”. Mä haluan rikkoa tämän väärän väitteen. Oikein kasvatetun oikeenlaisen lajikkeen kanssa mä voisin kokea eläväni rauhallista hyvää elämää ilman pelkoa, ilman ahdistusta, ilman univaikeuksia, ilman dissosiaatiota ja että minulle _ei_ tule uutta psykoosia.

-Linda-