• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Olen keski-iän ylittänyt, naimisissa oleva kahden pienen lapsen isä. Työkseni toimin herkällä alalla olevan yrityksen toimitusjohtajana. Kannabis on kuulunut elämääni enemmän tai vähemmän aina. En ole päihdeongelmainen eikä minulla ole minkäänlaista ongelmakäyttöä minkään päihteen kanssa. Kannabis oli satunnainen päihde joskus viikonloppuisin jolloin se rentoutti ja paransi kovasta työnteosta ja urheilusta johtuvat kolotukset. Se oli kuitenkin aika harvoin käytetty.

Kaikki muuttui vuonna 2018 keväällä jolloin kova työnteko ja stressi aiheutti todella akuutteja ja pahoja vatsaongelmia. Valvoin kovissa vatsakivuissa ja kuoleman pelossa kuukausia ennen kuin pääsin tähystyksiin ja tutkimuksiin. Diagnoosina oli paha ärtynyt suoli ja se toi mukanaan kivuliaan fibromyalgian, pehmytkudosreuma kaikkine oireineen.  

Sairauden tunne, kipukohtaukset ja aamuyöllä heräämiset kuluttavat nopeasti miehen loppuun. Tässä vaiheessa päätin kokeilla jo ennestään tuttua kannabista höyrystämällä sitä perjantaina lasten mentyä nukkumaan. Vaikutus oli uskomaton. Pystyin syömään, pystyin nukkumaan ja fibromyalgian oireet katosivat. Parasta tässä oli että minun ei tarvitse käyttää sitä päivittäin. Perjantaisin höyrystän sitä kerran tai kaksi ja olen myös lievästi päihtynyt. Katselen täysin rentoutuneena elokuvan, syön hyvin ja nukun kuin tukki. Aamulla herään ilman minkäänlaista myrkytystilaa tai krapulaa viettämään lauantaita perheeni kanssa. Sairauteni oireet pysyvät kurissa koko viikon.

En voi käsittää miksi tämän länsimaissa miljoonien tavallisten perheellistenkin käyttämä päihde vaarantaa lapseni viranomaisten taholta? Miksi muualla on sanomalehdellä oma kannabistoimittaja, mutta täällä tavallinen työssäkäyvä ihminen voi saada lastensuojeluilmoituksen?   

Pidän erittäin moraalittomana ja haitallisena komisaarioiden tai poliitikkojen esiintymistä jossa he pienen päihdeongelmaisten kurjan elämän varjolla lietsovat nuorisoa tuhoavaa kieltolakia puhtaasti tunnepitoisesti ja tieteen vastaisesti. Olen miettinyt eikö komisaariolla joka kirjoittaa yleisönosastoon pelottavan kertomuksen narkomaaneista ole minkäänlaista virkavastuuta lietsomisesta? He kyllä kertovat kauhujuttuja, mutta unohtavat mainita että heidän valvoma laki ja mekanismin synnyttää näitä kauhujuttua, sekä sen että heidän asiakkaansa ovat moniongelmaisia joilla on ongelma kaikkien päihteiden kanssa.

Olen odottanut rohkeita kansalaisia vaatimaan näitä poliiseja ja poliitikkoja vastuuseen tieteen vastaisista puheistaan. Kieltolaki kun ei ole uhritonta. Ehkä me vielä sen päivän näemme. Yhdysvalloissa näitä väärän tiedon levittäjiä vastaan hyökättiin voimakkaasti ja heidät painettiin nopeasti marginaaliin johon kuuluvatkin.

Johtaja