• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Olen saanut muutaman kerran käsiini ns. CBD-tasapainotettua kannabista (jossa oli THC:tä ja CBD:tä molempia yhtä paljon, joka ei ollut huumaavaa kuten THC-voittoinen kannabis, vaan pelkästään äärimmäisen rentouttavaa ja mielialaa kohottavaa; googlaa ”entourage effect”). Se on ollut toistaiseksi ehdottomasti paras lääke pitkäaikaisiin vaivoihini masennukseen, ahdistuneisuuteen, unettomuuteen ja ADHD:hen / ADD:hen. Olen lääkinnyt näitä vaivoja yli 10 vuotta enimmäkseen oluella, joka on kyllä johonkin asti ihan kelvollinen lääke, mutta verrattuna tuohon CBD-kannabikseen paljon paljon huonompi ainakin pitkäaikaisessa käytössä. Olen myös koittanut yhtä synteettistä masennuslääkettä epätoivoissani, mutta se ei auttanut lainkaan vaan vain pahensi oloani. Olen ollut suuren osan aikuisiästäni sairaslomalla/työkyvyttömänä mainitsemieni vaivojeni vuoksi.

Käytin myös Ruohonjuuresta ostamaani CBDa-öljyä samojen vaivojen hoitoon erittäin menestyksekkäästi laittamalla tupakan sekaan muutaman pisaran ja polttamalla (CBDa vaatii ns. dekarboksylaation eli käytännössä esim. kuumentamisen tai viinassa liottamisen jotta se muuttuu aktiiviseen muotoonsa CBD:ksi, sama pätee THC:lle), mutta sitten se vedettiin pois myynnistä ja nyt olen ollut taas huonomman olutlääkityksen varassa.

Olen erittäin herkkä THC:lle (ilman tasapainottavaa CBD:tä), se saa minulle pienenäkin yliannostuksena aikaan akuutisti (polttamalla max 2 tuntia) jopa psykoottista ahdistusta ja vainoharhaisuutta, jonka saan itse asiassa ”taltutettua” juomalla pari kolme olutta, olut toimii minulle ikään kuin CBD:n tapaan rauhoittavana vs THC:n stimuloiva psykoaktiivinen vaikutus. Toisaalta THC-pitoisen kannabiksen hyvin pienien määrien käyttö oluen kanssa vähentää alkoholin kokonaiskulutustani dramaattisesti, mikä on pelkästään positiivinen asia, mutta mieluiten käyttäisin CBD-pitoista kannabista, ja jos saisin sellaista tarpeeksi niin voisin ehkä jopa lopettaa ”olutlääkitykseni” kokonaan, mikä olisi terveydelleni paras vaihtoehto. Olen kauan sitten kasvattanut muutaman kerran kannabista, mutten ole vuosiin uskaltanut ammattini ja maineeni takia ottaa kasvattamisen ja kiinnijäämisen riskiä.

Itse asiassa jos tarkkoja ollaan, Suomen lainsäädäntö kieltää kannabiksen kasvattamisen huumausainekäyttöön, mutta ei lääkekäyttöön, ainakaan henkilökohtaiseen, eri asia sitten mitä virkavalta ja lain tulkitsijat tästä ”huume vs lääke”-semantiikasta sitten olisivat käräjäoikeudessa mieltä, syyttäisivät varmaan lääkerikoksesta. Tässä saattaisi olla porsaanreikä ja kansalaisaktivismin paikka: jos tuhannet suomalaiset alkaisivat kasvattaa nimenomaan henkilökohtaiseen lääkekäyttöön CBD-pitoisia lääkekannabislajikkeita niin se voisi vauhdittaa julkista keskustelua ja politiikan muutosta.

Aion alkaa lähiaikoina joka tapauksessa kasvattaa CBD-voittoista kannabista itselleni henkilökohtaiseen lääkekäyttööni mainitsemieni vaivojeni lääkitsemiseen, koska tiedän aiempien kokemuksieni perusteella että se toimii ja parantaa elämänlaatuani radikaalisti, toivon vain etten jää sitten virkavallalle kiinni, koska urani ja elantoni olisivat tällöin vakavasti vaakalaudalla.

-Valveutunut88-