• Etusivu
  • Tositarinat
  • Asiantuntijat
  • Tukijat
  • UKK

Se oli muutama vuosi sitten, kun päädyin kavereideni kanssa kokeilemaan kannabista ensimmäistä kertaa. Päivä oli kesäinen ja lämmin. Ensimäinen kokeiluni oli erittäin mieluinen ja onnistunut minulle. Päässäni oli jo pitkään pyöriny paljon ahdistavia ja stressaavia ajatuksia, joita en vain saanut ajateltua selkeästi. Polttelun jälkeen tuntui kuinka kaikki tunnelukot yms. vain avautuivat ja pystyin vihdoinkin ajattelemaan stressaavat ja ahdistavat ajatukseni selkeiksi, ja ymmärsin vihdoinkin mikä on oikeasti parhaaksi minulle. Täytyy muistaa että itse kannabis ei tuonut päähäni mitään ajatuksia mitä siellä ei olisi ollut jo ennen, pystyin vain ajattelemaan niin kristallinkirkkaasti että oli lasten leikkiä ratkaista monta koko elämäni ajan askarruttavaa ajatusta pois päästäni.

Tämän jälkeen polttelin noin kerran 1-3 kuukaudessa, jotta saisin ajateltua selkeämmin. Jo yksi kannabiksenpolttelukerta auttoi minua henkisesti jaksamaan paljon paremmin monta viikkoa. Minulla oli sanoinkuvailettoman helpottunut ja kevyt olo heti ensimmäisen kokeiluni jälkeen, kun päässäni ei liikkunut enää vain niitä pelottavia, ahdistavia ja stressaavia ajatuksia. Tietenkään kannabis ei itsessään poistanut ongelmiani, vaan se auttoi mieltäni keksimään ratkaisut niille.

Koin järkytyksen kun jäin poliiseille kiinni kannabiksesta. He pitivät sitä todella isona, vakavana ja vaarallisena juttuna. Näin ajattelivat myös lähes kaikki läheisenikin. Se tuntui todella oudolta, koska en itse kokenut tekeväni mitään väärää, enkä kokenut tekeväni kenellekään mitään pahaa.

Kaikki ympärilläni olevat ihmiset olivat niin järkyttyneitä teoistani ja siinä ei vain ollut mitään järkeä mielestäni. Totta kai olin lukenut ja opiskellut lähes kaiken kannabiksesta ja sen haitoista, ja ne olivat minimaaliset verrattuna aineesta saamiini hyötyihin. Siksi en ymmärtänyt miksi kaikki olivat niin järkyttyneitä. He pitivät minua heti sairaana ja addiktoituneena narkomaanina, vaikka kannabis ei ollut edes ongelma minulle. Herkkujen syönti, pornon katsominen ja kahvin juominen on moninkertaisesti vakavempia ”ongelmia” minulle verrattuna kannabiksenkäyttööni.

Sain siis todella paljo ”paskaa niskaani” jäädessäni kiinni poliiseille. Tuntui niin epäreilulta kun tuli niin paljon sosiaalisia haittoja elämääni, jotka ylittivät selvästi itse aineen haitat. Onneksi sain poliiseilta sopimuksen HSS/jaksoon (hoito syytteen sijaan) enkä siten saanut H merkintää rekisteriini. Enää en uskalla käyttää kannabista sosiaalisten paineiden takia. Pitää vain toivoa että päättäjät avaisivat silmänsä ja yrittisivät nähd asiat eri kantilta.

LegalizeIt-